Home » Over Erwin

OVER ERWIN


Erwin van der Molen (Apeldoorn, 1972) is zelfstandig vertaler en oprichter van vdMolen Vertalingen. Hij werkt met allerlei teksten en ziet het als een grote uitdaging om de meest ingewikkelde materie zo eenvoudig mogelijk te verwoorden, in een prettig leesbare tekst. Erwin houdt zich bezig met allerlei teksten. Als vertaler verzorgt hij vertalingen van en naar het Engels. 

Naast taal is ook educatie een rode draad in Erwins loopbaan. Hij werkt als docent in het voortgezet onderwijs. In 2000 studeerde Erwin af als docent Engels. Na ruim 7 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, besloot Erwin in 2007 de stap te wagen om naast zijn huidige baan een vertaalopleiding te volgen. Dit bleek een erg goede beslissing te zijn, want tijdens deze opleiding voelde hij zich als een vis in het water. Deze ervaring heeft zijn keuze om vertaler te worden alleen nog maar versterkt.

In 2011 richtte Erwin Vertaal- en Redactiebureau vdMolen Vertalingen op. In de laatste jaren is zijn bedrijf zich steeds sterker gaan richten op het juridische vlak. Erwin houdt kantoor in Apeldoorn.

Beëdigd vertaler

Erwin van der Molen is beëdigd vertaler Engels. Hij staat ingeschreven in het Register beëdigd tolken en vertalers onder nummer 4865 en voldoet aan de daarmee verbonden opleidingseisen voor permanente educatie.

Hij weet hoe belangrijk het is zowel accuraat als creatief te zijn bij het vertalen van de ene taal naar de andere, zodat de tekst in beide talen dezelfde boodschap heeft.  

Gedurende de afgelopen 7 jaar werkte Erwin van der Molen als professioneel vertaler voor verschillende bedrijven en particulieren, waaronder: aquaRevitaliser, Urgent Vertalen, Furnicons, makelaars-, notaris- en advocatenkantoren. Veel particuliere klanten voorzag hij van beëdigde vertalingen voor officiële doeleinden, bijvoorbeeld visumaanvragen of studie in het buitenland. De aanwezige Klanten van vdMolen Vertalingen blijven klanten omdat zij zijn klantvriendelijke, grondige en professionele aanpak op prijs stellen.